Linjebefaring med helikopter

Den 27. september starter Linea den årlige linjebefaring av høyspentnettet med helikopter. Her kommer viktig informasjon om opplegget til spesielt eiere av beitedyr.

Befaringen gjennomføres av Midtnorsk Helikopterservice med planlagt oppstart den 27. september. Stort sett hele høyspentnettet på Helgeland skal befares, og vil foregå som lavt flyving over og langs linjene.

Hvis været holder seg stabilt vil befaringen ta 4-6 uker, der ettermiddagene og helgene også vil bli brukt. 

I forhold til vær og vind blir det gjort fortløpende vurderinger hvor på Helgeland befaringen skjer fra dag til dag. 

Linea er pålagt å gjennomføre årlige inspeksjoner av høyspentnettet, der størstedelen blir gjort med helikopter. Hovedformålet er å avdekke skader etter blant annet vinterstormene.

I vår ble denne viktige oppgaven utsatt på grunn av Korona situasjonen. 

Gi oss info om dyr på beite

Det er viktig at alle våre kundegrupper er informert og er klar over hva som skjer når helikopteret kommer rundt om på Helgeland. Dette kan være alt fra turgåere, barnehager og spesielt eiere av beitedyr.

Hvis du har informasjon om dyr på beite som vår helikopterpilot bør ta hensyn til, ber vi deg kontakte Midtnorsk Helikopterservice på følgende måte:

Ha da klart gårds- og bruksnummer og gjerne kart over området hvis du sender epost.

VIKTIG: Du må sende inn info hvert år hvis det er noe vi bør være oppmerksom på. Dette for å sikre at vi har oppdatert informasjon i forhold til årstiden.

Vi ber om forståelse for at vi ikke kan ta hensyn til hunder og katter eller andre små husdyr. Dette gjelder også for alle jegere som er ute i skog og mark.

Frode Dorp
Kommunikasjonsansvarlig
970 63 806