Ekstremvær fortsetter å treffe Helgeland

Gjennom helgen opprettholder vi fortsatt gul beredskap. I dag lørdag kommer nytt kraftig værsystem som treffer oss med kraftige vindkast. Vi er forberedt på strømbrudd det nærmeste døgnet. Slik værprognosene er nå vil kystkommunene være mest utsatt.

Ja ny dag og nytt værsystem som skaper utfordringer i strømnettet vårt.

Vi har Utfall på Hestøya og omeng. Litt over 173 kunder er berørt, og nok en gang får vi gode tilbakemeldinger fra våre kunder som har sett gnistring i stolpe. På grunn av værforholdene er fergeforbindelsen dessverre innstilt for øyeblikket, og vi kan derfor ikke utføre nødvendige operasjoner der ute.

På Dønna er situasjonen lik, med 253 kunder påvirket. Våre montører er allerede i gang med feilretting, og vi håper å gjenopprette strømforsyningen i løpet av de neste timene, forutsatt at været tillater det.

Værprognosene indikerer kraftige vindkast utover lørdags ettermiddag, spesielt langs kysten. Vi oppfordrer alle til å ta nødvendige forholdsregler og hjelpe naboer som kanskje trenger ekstra omsorg.

Takk for tålmodigheten og støtten deres mens vi jobber for å løse situasjonen. Hold dere trygge, og vi oppdaterer dere fortløpende!

Vi har også delt relevant informasjon med alle beredskapsorganisasjoner i komVimunene for å styrke kontakten og samarbeidet. Gjennom flere samtaler og oppdateringer med kommunene, er vi svært tilfredse med den pågående mobiliseringen lokalt.

Vi setter også stor pris på å få inn observasjoner på farlige hendelser rundt vårt linjenett. Dette meldes inn via vår feilmeldingstelefon 751 00 751.

Følg situasjonen på vårt strømbruddskart 

Viktig sjekkliste

Å forberede seg på strømbrudd er viktig for å håndtere situasjonen på en trygg og effektiv måte. Her er en huskeliste over ting du bør vurdere å forberede hvis strømmen forsvinner:

 1. Lommelykter og batterier:
  • Ha flere lommelykter tilgjengelige.
  • Sørg for at du har nok reservedeler og friske batterier.
 1. Nødstrømskilde:
  • Vurder å ha en bærbar strømbank for å lade små elektroniske enheter som mobiltelefoner.
 1. Varme og isolasjon:
  • Hold deg varm ved å ha ekstra tepper og varme klær tilgjengelige.
  • Har du mulighet for vedfyring, ha klar nok ved i huset.
 1. Førstehjelpsutstyr:
  • Sørg for at du har et førstehjelpssett tilgjengelig.
  • Medisiner og nødvendige medisinske forsyninger bør være lett tilgjengelige.
 1. Kommunikasjon:
  • Lad opp mobiltelefonen og andre kommunikasjonsenheter når strømmen er tilgjengelig.
 1. Sosialt fellesskap:
  • Sjekk på naboer og hjelp eldre eller de som trenger assistanse.
 1. Bilforberedelser:
  • Sørg for at bilen har nok drivstoff. Har du elbil få den full ladet før kvelden kommer.