Faktura

Når du logger inn på Min Side, kan du se alle detaljer rundt ditt strømforbruk og fakturaer.

I energibransjen skjer det stadig endringer. De er ofte bestemt av NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) eller andre offentlige myndigheter. En viktig ting som kan påvirke deg som strømkunde er hvordan faktureringen fungerer.

Hvem sender fakturaen?

Fakturaen for strømforbruket ditt får du vanligvis fra din strømleverandør. Denne fakturaen inkluderer også kostnadene for nettleie.

Gjennomfakturering – hva er det?

Gjennomfakturering betyr at nettselskapet sender regningen for nettleien din til din strømleverandør, som deretter legger denne kostnaden til i strømregningen du mottar. Da slipper du å håndtere to ulike regninger, og det blir enklere for deg som kunde. De fleste store strømleverandørene i Norge har avtaler med nettselskapene om gjennomfakturering.

Hvem bør du kontakte ved fakturaspørsmål?

Har du spørsmål om regningen din, spesielt hvis din strømleverandør er ansvarlig for faktureringen, bør du kontakte dem. Det kan du også gjøre hvis du trenger å endre strømavtalen din, skal flytte til ny bolig eller ønsker å oppdatere dine kundeopplysninger.

Mer nyttig informasjon om fakturering:

Nettleie og tilknytningsvilkår

Vi følger standardavtaler fra Energi Norge som beskriver forholdet mellom kunde og nettselskap. Du aksepterer vilkårene i avtalen når du bruker strøm og er tilknyttet strømnettet. Les mer om nettleie- og tilknytningsvilkår for forbrukskunder og næringskunder.

Hva er forbruksavgift og redusert/fritak avgift for?

Forbruksavgift er en statlig avgift som nettselskapene fakturerer på vegne av staten. Noen virksomheter kan få redusert sats eller fritak fra denne avgiften, avhengig av hva de driver med. Les mer om redusert sats eller fritak for forbruksavgift.

Søke om redusert sats eller fritak

Hvis du er kvalifisert for redusert sats eller fritak fra forbruksavgift, kan du søke om dette ved å ta kontakt med forbruksavgift@linea.no og be om tilsendt skjema som legges til min side på Linea.no.